Симовић: Појачане активности на уређењу Пала

0
13

Директор ЈП „Комунално“ а.д Пале Комо Симовић рекао је за „Паљанске новости“ да ово предузеће спроводи појачане активности на уређењу општине Пале, те да су, у сарадњи са општинским властима, набављени контејнери и канте произведени по европским стандардима.

Он је додао да су, у претходном периоду, обновили фонтану, клупе, офарбали ограде, те репарирали све оно што је било дотрајало.

„Захваљујући великој помоћи општине Пале, набавили смо 45 пластичних контејнера који су урађени по европским стандардима, као и 300 канти за насеља Станица Пале и Репца. Такође,  замијенили смо и све корпе на шеталишту и заиста апелујем на грађане да те корпе не користе за одлагање отпада из домаћинства, јер је њихова основна намјена одлагање ситног отпада шетача. Опоравили смо и пустили у рад и фонатану у Олимпијском парку, те генерално очистили општину. Управо завршавамо радове на шеталишту, како бисмо у славској атмосфери дочекали наш празник и Дан општине“, истакао је Симовић.

Он је истакао да се ово предузеће увијек труди да добро ради свој посао, те апеловао на грађане да покажу већу друштвену одговорност приликом одлагања ванконтејнерског отпада.

„Ми редовно одвозимо кабасти ванконтејнерски отпад петком и понедјељком, а често и уторком јер га има много више него што би требало да буде. Покушаћемо, у сарадњи са Комуналном полицијом, да порадимо на спречавању нагомилавања овога отпада данима у којима се не одвози, како би грађани стекли навику да га одлажу или дан раније или рано ујутру, на сам дан одвоза. Поред тога, отворили смо и градску депонију, па грађани могу бесплатно да одвезу све што им смета у дворишту. Ми често апелујемо на грађане у вези са овом темом, али до сада нисмо имали значајног успјеха у томе. Надам се да ће се то промијенити у будућности“, додао је директор ЈП“Комунално“.

Паљани нису крили огорченост понашањем својих суграђана. Симо Јанковић рекао је да је јако задовољан радом комуналне службе, који, према његовим ријечима, нисмо заслужили.

„Када шетам поред Миљацке видим како људи у ријеку бацају кесу смећа. Тако исто раде у близини моје куће, изван контејнера бацају смеће“, наводи наш суграђанин.

Немања Плакаловић сматра да би грађани требало да поведу рачуна да сачувају чистоћу фонтане.

„Лијепо је видјети да фонтана опет ради, како је уредна и сређена, али мислим да би родитељи требало да поведу рачуна о својој дјеци да не бацају отпатке у њу“, истиче наш млади суграђанин.

Иако је фонтана обновљена и ради са очишћеним филтерима од прекјуче, комунална служба јутрос је поново чистила отпад из ње. Апелујемо на наше суграђане да покажу већу одговорност, те помогну ЈП „Комунално“ а.д Пале да одржава нашу општину чистом и привлачном за туристичке посјете.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here