Још један судски пораз туристичке организације града Источног Сарајева – паљанска ТО неупитна

0
1452

Уставни суд Републике Српске одбио је жалбу Туристичке организације града Источног Сарајева за укидањем Туристичке организације општине Пале.

Тако је туристичка организација Источног Сарајева нанизала још један судски пораз (укупно четврти) и тиме још једном осујећена у својој намјери да господари туризмом изван својих надлежности које су јасно прецизиране законом.

Поред жеље за укидањем паљанске туристичке организације, ТОИС је уложила жалбу и на постојање туристичких организација општина Соколац и Трново (које јој нису сметале преко 11 година).

Да ствар буде још баналнија, главни покретачи тужби против паљанске туристичке организације су Паљани – тренутни директор туристичке организације Источног Сарајева Игор Тошић и актуелни градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Одлуке Привредног суда у Источном Сарајеву и Вишег привредног суда у Бањој Луци су биле у корист ТО Пале, као и препоруке Министарства трговине и туризма да се оснује паљанска ТО.

Због чега Паљани раде против паљанске туристичке организације оним мање упућеним грађанима није баш најјасније, али уствари ради се о убирању прихода од боравишних такси.

Оснивањем ЈУ „Туристичке организације општине Пале“ новац од боравишних такси из Пала и паљанског дијела Јахорине остаје у општини Пале, а не у граду Источно Сарајево и у томе је уствари сва суштина.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here