Вртићу „Бубамара“ уручене играчке и опрема у вриједности од 5.000 КМ

0
923

Начелник општине Пале Бошко Југовић уручио је вртићу „Бубамара“  опрему и играчке у вриједности од 5.000 КМ, које су намијењене за узраст од шест мјесеци до шест година.

Директорица ЈУ Дјечији центар „Бубамара“ Вања Југовић захвалила је начелнику на поклону, те истакла да ће играчке користити малишани свих седам васпитних вртићких група.

„Надам се да су малишани задовљни свим играчкама, ове кућице ћемо искористити у љетњем периоду и оне ће сигурно учинити двориште много љепшим и интересантнијим за игру. Боравак у природи нам је веома битан, тако да су кућице једна од ствари које су нас највише обрадовале. Општина нам помаже у много чему, за играчке су издвојили око двије хиљаде КМ, а обезбиједили су нам и коцке за бебе до двије године, које ћемо поставити у двориште, те тако добити додатних 65 метара квадратних за њихову игру, а оне су коштале 3.600 КМ. Ради се о великим средствима која начелник у име општине издваја и овом приликом од срца му се захваљујемо на свему што чини за нас“, додала је директорица „Бубамаре“.

Начелник Југовић рекао је да су активности попут ове најљепши дио његовог посла, те истакао да Општина увијек подржава све активности вртића које су на добробит малишанима.

„Морам нагласити и са поносом рећи да је ово најважнији и најљепши дио обавеза које обављам. Овом приликом захваљујем се свима запосленима у вртићу на њиховом одговорном обављању посла, а дјеци желим срећно дјетињство, пуно здравља и њима и њиховим породицама. Ми ћемо, засигурно, овакве активности одржавати и у будућности“, навео је Југовић.

Он је, овом приликом, најавио и изградњу новог објекта у склопу вртића „Бубамара“, који ће се простирати на површини од 550 квадратних метара, те бити довољан за пријем до 150 малишана.

Према његовим ријечима, израда пројектне документације је у току, а завршетак објекта очекује се до септембра, односно до нове школске године.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here