Короман: Нема простора за неслогу, одбрана Српске прије свега

0
239

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Пале Бранко Короман оцијенио је да је оптужница Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика оптужница против Републике Српске и против свих који у њој живе, без обзира на национално, вјерско или политичко опредјељење, а чињеница да то не препознају опозициони прваци представља велики пораз за ово друштво.

„У моментима свеопштег удруженог напада дијела међународне заједнице, уз помоћ одређених лоби група, на Републику Српску, на њене институције, на институцију предсједника, против кога је Тужилаштво БиХ подигло оптужницу, ми се суочавамо са домаћим мешетарима“, истакао је Короман.

Он је нагласио да Додик представља вољу народа Републике Српске, биран је легално и легитимно, изабран је од народа Републике Српске и ради према његовој вољи.

„Нажалост, покушаји опозиције, односно одређених опозиционих првака првенствено из СДС-а, а затим без изузетка и из осталих опозиционих странака само потврђују оно вјековно српско проклетство и никада научену лекцију из прошлости о српској слози, то јест неслози“, рекао је Короман одговарајући на питање Срне коме, зашто и чему служе поједини покушаји одређених политичара из опозиције, посебно СДС-а, као и такозваних политичких аналитичара у Српској да врше замјену теза у случају оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића.

„Оптужница против Додика има за циљ уништење Српске и српског народа“
Короман истиче да они или не схватају или не желе да схвате да је нападнута институција предсједника.

„Није у питању личност господина Милорада Додика, у питању је `глава` наше Републике. Они не схватају ни то да би једнако и СДС и ПДП и СНСД и све друге странке и сви грађани Српске били `обезглављени` ако се дозволи неком њемачком грађанину, који није изабран по међународном праву, да намеће своју вољу“, констатовао је Короман.

Према његовим ријечима, подизање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића представља отворену демонстрацију политичког насиља.

Короман каже да то не само да је најгрубље кршење основних демократских норми и обесмишљавање било каквих избора, него се граничи са таквим степеном страног интервенционизма да се може назвати тиранијом империјалистичког Запада.

Удружења избјеглих и расељених: Свесрдна подршка Додику у борби за очување постојања Српске
„Чињеница да то не препознају опозициони прваци представља велики пораз за ово друштво“, рекао је Короман, који је и предсједник Скупштине града Источно Сарајево.

Короман је рекао и да је невјероватна изјава СДС-овог начелника Источне Илиџе Маринка Божовића да се стиди предсједника Републике Српске.

„Од толико година зашто се постиди баш у овом моменту кад је подигнута оптужница против предсједника?“, пита Короман.

Он је рекао да разлике у мишљењима, политичким ставовима и треба да постоје, јер то и јесте суштина здраве демократије, али да не смију да постоје разлике у питањима која су од егзистенцијалног значаја за Републику Српску и за српски народ.

Короман је нагласио да је Републици Српској потребна здрава опозиција, којој је примарни задатак одбрана и напредак Републике Српске, а не рушење институције предсједника.

У Бањалуци постављени билборди подршке Додику
„Не смије фрустрација политичких губитника бити јача од одговорности према Републици Српској, као што ни лични интерес и политикантство не смије бити јаче од здраве и разумне политике одбране интереса Републике Српске. Једноставно не смије. То не прашта ни народ, ни историја. Па нека се сви запитају којим су путем кренули“, поручио је Короман.

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here