Зубарска столица стигла у Пале, ускоро први школски зубар у Источном Сарајеву

0
444

Крајем 2023. године, посредством румунске Амбасаде у БиХ, обезбијеђена је донација у виду стоматолошке опреме, која ће бити кориштена у оквиру пројекта увођења школског зубара у основним школама на подручју Источног Сарајева.

Вриједност опреме је 28.482 евра и састоји се од стоматолошког компресора, ћелије за хоризонталну електрофорезу и пумпе стоматолошке јединице, те двије стоматолошке столице.

Једна од њих је већ прослијеђена Дому здравља у Палама, који сада треба да заврши процедуре потребне за почетак рада прве школске стоматолошке амбуланте у Источном Сарајеву, у Основној школи „Србија“.

Сервисери су припремили столицу, а очекује се да ће и Дом здравља ускоро завршити све неопходне процедуре и да ће врло брзо у Источном Сарајеву почети са радом ординација школског зубара.

Планирано је да друга донирана стоматолошка столица буде постављена у Основну школу „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву.

Градска администрација ће пратити ефекте овог пројекта и уколико они буду позитивни, а вјерује се да хоће, ординације школског зубара ће се постепено уводити и у остале основне школе на подручју града.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here