Вучић: Наша обавеза је да помажемо Српску; О свему разговарам са Додиком

0
107
Република Српска има своју политику, ми своју, а наша је обавеза да помажемо Српској, имамо законе и природне обавезе, не наглашавајући интегритет БиХ, ми свој посао радимо, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић у интервјуу за РТС.

– Не водимо политику Републике Српске. Разговарам о свему са Милорадом Додиком, не слажем се са санцкцијама, не зато што сам Србин, природно би то било, свим најважнијим међународним представницима сам рекао да је то катастрофа што су урадили јер има много питања на које нема одговора. Ентитету Република Српска отимате овлашћења – нагласио је Вучић.Вучић је изјавио да “никада неће рећи ништа што би могло да нашкоди Српској, нити било коме у Српској”.- Никоме нећу у Српској да наштетим. Шта ме брига шта од мене очекује неко други? Понашам се у складу са интересима Србије. Наш посао је да очувамо стабилност у региону, а не да се додворавамо. Шта год да кажем, никад никоме неће бити довољно добро, ни у Сарајеву, Загребу, Приштини – поручио је Вучић.

 

Вучић: Хрвати имају виталне интересе за ситуацију у БиХ

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да са званичницима из Загреба разговара о регионалној стабилности и у том смислу поводом односа у БиХ и оцијенио су Хрвати логично заинтересовани за опстанак свог народа у Босни и Херцеговини.

Вучић је на РТС казао да су Хрвати укључени у разговоре о ситуацији у вези БиХ и додао да имају своје виталне интересе за то.

Наводећи да су имали по попису из 1991. године 725.000 људи у БиХ, а 530.000 по попису из 2013. године., Вучић је казао да реално много мање Хрвата од тога броја живи данас у БиХ.

“Али, наравно је да су витално заинтересовани за опстанак свог народа у БиХ. Потпуно су логично заинтересовани, немам шта да им замерим по том питању”, казао је Вучић.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

four × 3 =