У Београду основано Удружење “Романија”

0
476

У Београду је данас одржана Оснивачка скупштина Удружења “Романија”, на којој је донесен програм рада и изабрано руководство организације која ће окупљати угледне људе из Београда поријеклом из романијске регије.

За предсједника је изабран пензионисани генерал Војске Републике Српске Винко Пандуревић, који је заједно са пензионисаним пуковником Војске Републике Српске Миланом Јоловићем и покренуо ову идеју.

Циљ Удружења је организовање помоћи народу свог завичаја и свеукупном развоју ове регије.
Удружење ће активности усмјеравати на послове аплицирања и посредовања при обраћању Влади Србије за добијање пројеката, помоћи развоја, обезбјеђивање промоције потенцијала романијског краја у Србији, односно јачање пословних веза и остваривање материјалних услова за економски и културни напредак, навео је раније у изјави Срни Милан Јоловић.

Према његовим ријечима, Удружење Романијаца ће спроводити хуманитарне активности, пружати различите облике помоћи породицама и појединцима, прикупљати средства за изградњу планираних објеката, лијечење болесних, те радити на подизању нивоа здравствене заштите.

Оснивачкој скупштини Удружења “Романија” присуствовали су и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, те начелници Сокоца и Пала Милован Бјелица и Бошко Југовић.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

five × one =