Тривићева: Они желе овај страх, Ћосић: Вријеђате да бисте се допали

0
98

Ретроградне политичке структуре, СДА и СНСД, политичку ситуацију доводе свјесно до усијања, подгријавајући међунационалну нетрпељивост која никоме у БиХ не може бити од користи, написала је Јелена Тривић, посланица ПДП-а у Народној скупштини (НС) РС на свом Фацебоок профилу.

Истиче да политичке кризе треба ријешити за преговарачким столом.

„Али, они то не желе. Они желе овај страх који постаје све присутнији, стварајући тако све претпоставке да народ и даље одлази, и једни и други. И РС и ФБиХ се празне и за то су највећи кривци ретроградне и корумпиране политичке елите које хране једна другу. Све ово јесте њихова перфидна игра, али опасна, која може да прерасте у нешто горе од политичке игре и провокација. Један инцидент може повући лавину за собом. И то треба гласно рећи и зауставити ово лудило у зачетку“, навела је Тривићева.

Додаје да стварни дијалог „неће покренути оне структуре из Сарајева које упорно негирају постојање РС, не желећи да изговоре њено пуно име, иако оно стоји у Дејтонском мировном споразуму и Уставу земље у коју се заклињу, називају цијели један народ геноцидним и повампирују милитантне структуре, али неће ни оне структуре из Бањалуке које упорно негирају постојање БиХ, такође вријеђајући други народ разним погрдним изразима и омаловажавајући вјеру којој тај народ припада“.

Тривићевој је одговорио градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић који је упитао да ли је политика и жеља за влашћу толико заслијепила да не види ништа осим искључиве политичке борбе.

„Да ли сте спремни до те мјере да вријеђате своје сународнике који се баве политиком на другачији начин од Вас само да бисте се неком допали и да би један дио бирачког тијела Вас окарактерисао као ‘глас разума’, а нас као ‘ретроградне’?“, написао је Ћосић на свом „Фацебоок“ налогу, реагујући на наводе Тривићеве да је СНСД ретроградан, као и СДА.

Ничим изазвана, додао је Ћосић, госпођа нас сврста уз оне који у овој сложеној и веома често неправедно несрећној земљи ових дана, у значајној мјери, позивају на сукобе и провоцирају инциденте.

„Госпођо Тривић, недавно је као врхунац позива на разговор, разумијевање, мир и толеранцију предсједник (СНСД-а) Милорад Додик изјавио да неће ‘жртовати мир због РС. Има ли снажније и приврженије изјаве миру и позиву на разговор и враћање у политичке оквире и разговоре од ове изјаве? А сјећате ли се некадашње изјаве која се односи на жртвовање мира због БиХ? Поређење ове двије изјаве треба све да Вам каже“, поручио је Ћосић, који је високи функционер СНСД-а.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

twenty − one =