Свечано пуштен у рад шестосјед „Трново“

0
67

На Јахорини је данас званично пуштен у рад шестосјед „Трново“, у који је уложено око 30.000.000 КМ.

Шестосјед „Трново“ на локацији Обућина баре има капацитет 2.400 скијаша на час, а дуг је 600 метара.

Шестосјед су отворили министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, начелник општине Трново Драгомир Гаговић, директор Олимпијског центра /ОЦ/ „Јахорина“ Дејан Љевнаић и предсједник Надзорног одбора ОЦ „Јахорина“ Недељко Елек.

Ћорић је изразио задовљоство што је на директан начин учествовао у реализацији овог успјешног пројекта на Јахорини.

„Влада Републике Српске и ОЦ `Јахорина` су протекле године заокружили инвестициони циклус од 90,2 милиона КМ и у оквиру тога су израђене нове гондоле, жичаре, ски-лифтови, а скијалишта модернизована у сваком погледу. Урађено је освјетљење стаза, вјештачко осњежавање“, рекао је Ћорић.

Он је нагласио да је овим инвестицијама ОЦ „Јахорина“ постао конкурентан за све ски-центре у региону. Захвалио је радницима који су учествовали у реализацији свих ових пројекта урађених прије предвиђених рокова који су, како је истако, били јако кратки да би у пуном капацитету дочекали ову зимску сезону.

Гаговић је рекао да је ријеч о највећој послијератној инвестицији, назвао је све то пројектом будућности, те захвалио Олимпијском центру „Јахорнина“ који су допринијели да се све то реализује.

„Захвалио бих Влади Српске, премијеру Радовану Вишковићу, министру Ћорићу, али посебна захвалност српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који је ово обећао још прије четири године“, истакао је Гаговић.

Он сматра да ће општина Трново имати огромне бенефите будући да је овај скијашки инфраструктурни пројекат довео до тога да је цијена метра квадратног стамбеног простора 4.000, а пословног простора 4.500 КМ.

„Бенефите не можемо очекивати већ наредне године, али ће млађе генерације осјетити шта значи овај шестосјед и овај развој. План је да на подручју општине садржаји буду употпуњени и за љетну сезону“, напоменуо је Гаговић.

Он је навео да је на подручју општине Трново садашњи капацитет смјештаја 3.000 лежаја, а планирано је проширење на 5.000 лежаја.

Љевнаић је изразио задовољство отварањем шестосједа поред којег су изградили нову стазу која је блага, широка и плаве категорије, као и дјечији полигон са покретном траком дужине 170 метара, те отворили продајно мјесто и киоск, чиме су испоштовали све потребе скијаша који ту бораве.

„Ово је посљедња инвестиција коју смо реализовали од овог љета“, додао је Љевнаић, те за велику подршку захвалио Влади Републике Српске, прије свега министру Ћорићу, начелнику општине Трново Гаговићу, а похвалио је и све запослене у Олимпијском центру као и извођаче радова.

Елек је подсјетио да се у пројекат постављања шестосједа на локалитету Обућина баре ушло прије двије године, истичући да је његовом реализацијом успостављена нека врста мини ски-центра на подручју општине Троно.

Он је додао да је план да се сљедеће године освијетли стаза на локалитету Обућина баре, чиме ће ОЦ „Јахорина“ добити нови пакет ноћног скијања.

„Ове године улазимо и у капитални пројект изградње гондоле Јахорина-Пале. Већ у наредне двије седмице очекујемо да уђемо у процедуру издавања гаранција Владе Републике Српске за тај пројекат у првом кварталу ове године. Очекујемо и доношење закона о Олимпијском центру, што ће бити круна наших инвестиција у протекле четири године“, нагласио је Елек.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

15 − eight =