Шкипина и Југовић о унапређењу сарадње и повећању броја запослених

0
291

Вршилац дужности директора Завода за запошљавање Републике Српске Дамјан Шкипина и начелник општине Пале Бошко Југовић разговарали су данас о унапређењу сарадње у смислу повећања броја запослених, праћења ефективности спровођења активних мјера и других активности које спроводи Завод за запошљавање.

Новоименовани директор Завода Дамјан Шкипина похвалио је досадашњу сарадњу са Југовићем, јер су реализоване бројне активности које се односе на помоћ привреди разним подстицајима за отварање нових радних места и подстицање запошљавања, наведено је на сајту Завода за запошљавање.

Током разговора акценат је стављен на анализу стања и потреба тржишта рада на подручју ове општине, рад са привредницима као кључним партнерима за запошљавање и пружање подршке кроз програм запошљавања радника који Завод спроводи већ низ година.

Југовић је навео да нема сумње да ће именовање Шкипине обезбиједити континуитет сарадње локалне заједнице и ове институције.

„Посебну важност придајемо чињеници да се ова веома значајна републичка институција налази на Палама, те је тако могуће брзо и ефикасно комуницирати и доносити брза рјешења“, написао је Југовић на „Инстаграму“.

Он је, приликом данашње посете Заводу, честитао Шкипини ступање на дужност и уручио му пригодан поклон – књигу „Знаменити Срби”.

Шкипина је 14. новембра преузео дужност од досадашњег директора Мирослава Вујичића, коме је истекао мандат.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here