Пале: Дом здравља биће назван по медицинској сестри Стани Томић

0
175

Одборници у Скупштини општине Пале данас су једногласно усвојили иницијативу да локални Дом здравља Пале понесе име по Стани Томић, медицинској сестри која је положила живот на бранику отаџбине.

Одборник Демоса у Скупшини општине Предраг Благојевић рекао је новинарима да је паљанска скупштина ову иницијативу једногласно усвојила, чиме локална заједница чини преседан у Европи.

“Широм Европе људи дају називе здравственим установама по угледним љекарима, а ми ћемо на Палама направити преседан и назив Дом здравља именовати по медицинској сестри која је живот дала у одбрамбено-отаџбинском рату”, изјавио је Благојевић.

Благојевић је додао да је овај чин и прилика да се истакне велико поштовање према средњем медицинском кадру, који је изузетно значајан у свим здравствених установама.

Стана Томић рођена је 1955. године и до избијања одбрамбено-отаџбинског рата радила је као медицинска сестра у Болници “Кошево”, одакле у рату долази у Војну болницу “Коран” на Пале.

Била је медицинска сестра која је отишла са борцима Војске Републике Српске на Жепу 4. јуна 1992. године и положила живот на браник отаџбине, док је пружала помоћ тешко рањеним борцима.

Иницијативу за промјену назива паљанског Дома здравља упутио је Мјесни одбор Коран Борачке организације Пале.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

fourteen − 12 =