Одликовање багеристи који је одбио да сруши манастирски конак

0
653

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије одликовао је Мирослава Копривицу из Никшића који је одбио да багером руши манастирски конак код Улциња.
Копривица је одликован Златним ликом Светог Петра Другог Тајновидца Ловћенског „за исповједничко свједочење вјерности Христу Богу и ћивоту Светог Василија Острошког чији је дом одбио да руши на Бриској гори код Улциња“.

Истим одликовањем митрополит је наградио Слободанку и Рада Булајића из Никшића, родитеље једанаесторо дјеце.

Копривица је у јуну одбио да грађевинском машином сруши конак сестринства који су мјештани прије два-три мјесеца почели да граде у оквиру манастира Светог Василија Острошког у залеђу Улциња, у мјесту Зогање.

Одликовања су додијељена након богослужења у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу.

Митрополит је у обраћању рекао да је у светиње све уложено из љубави према Боги и Божијем народу и то њему припада, а не некаквима који продају вјеру за вечеру.

„Управо се то догађа код савремене црногорске власти – продају вјеру за вечеру“, рекао је митропилит који је служио са епископом будимљанско-никшићким Јоаникијем.

Он сматра да би актуелна власт у Црној Гори „све продала, и мајку рођену, само да би стекли, зарадили пролазно земаљско богатство“.

Митрополит је указао да они који су се обезбожили у Црној Гори кажу да су светиње припадају њима, односно ономе што називају државом, а у ствари, државу поистовјећују са собом.

„Они су своје самољубље прогласили за Бога и божанство, они су своју власт прогласили за Црну Гору и сматрају да тој обезбоженој, распамећеној Црној Гори припадају светиње“, нагласио је владика.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here