Настава на даљину од сутра у појединим школама у Српској

0
153
Због повећаног броја заражених вирусом корона, наставу на даљину ће од сутра изводити Основна школа (ОШ) „Јован Дучић“ у Источној Илиџи, ОШ „Свети Сава“ у Рогатици, и то Централна школа и подручна одјељења Борике, Бранковићи, Стјенице и Жепа, те све основне и средње школе на подручју Требиња, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

 

У саопштењу се наводи да ће наставу на даљину изводити и Средњошколски центар „27. јануар“ у Рогатици, Технолошка школа у Бањалуци и Средњошколски центар „Источна Илиџа“.

-У свим осталим основним и средњим школама вршиће се појачана дезинфекција и контрола придржавања мјера које је прописао Институт за јавно здравство, а наставни процес биће организован као и у претходном периоду према утврђеном Плану организовања рада у основним и средњим школама и ђачким домовима у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона – истиче се у саопштењу.

Министарство просвјете и културе ће упутити захтјев Републичкој управи цивилне заштите да се почне са дезинфекцијом свих школа у којима је претходно био забиљежен већи број заражених васпитно-образовних радника и ученика.

Појачана дезинфекција планирана је у основним и средњим школама у Бањалуци, Добоју, Бијељини, Источном Сарајеву и Требињу.

-Подсјећамо да градски/општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе у Републици Српској предлажу Министарству просвјете и културе које основне и средње школе, због погоршане епидемиолошке ситуације, треба да организују наставу на даљину“, наводи се у саопштењу.

Из Министарства просвјете и културе позивају грађане Републике Српске да својим одговорним понашањем спријече ширење вируса корона у локалним заједницама и да на тај начин омогуће свим ученциима да друго полугодиште заврше у школским учионицима.

У саопштењу се наглашава да се у складу са данашњим закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске, с циљем спречавања ширења вируса корона на територији Републике Српске и заштите и спасавања становништва, забрањује рад културно-умјетничких друштава, али и вокално извођење музике у установама културе до 25. марта.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

7 + 18 =