На сутрашњој сједници против свих одлука Предсједништва

0
102

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће на сутрашњој сједници Предсједништва гласати против свих одлука, у складу са закључцима Народне скупштине Републике Српске.

“Немам проблем да одем тамо и гласам против”, рекао је Додик.

Он је истакао да није као Алија Изетбеговић да жртвујем мир за БиХ, јер није спреман да жртвује мир за Републику Српску, те поновио како грађани треба да буду сигурни да сукоба неће бити.

“Ја сам спреман да себе жртвујем за Републику Српску. Ми не желимо ништа што нама није дато Уставом. Овдје се ради о правима. Ово није лудило Милорада Додика, како то неки кажу, него насушна потреба Републике. Они из СДС-а и ПДП-а никада нису разумјели за шта смо се ми борили у готово немогућим околностима”, рекао је Додик за РТРС.

Он је навео да СДС, нажалост, нити је српска нити демократска, а поготово није странка и сматра да би најбоље било да прекомпонује назив.

“Један број људи гласа за њих, али то нема везе са оном Српском демократском странком која је повела народ. Ппрофил ове странке није исти као онај раније који је више био народни покрет”, додао је Додик.

Додик је поновио да се не смије заборавити борба за уставне надлежности Републике Српске, а његов главни циљ је не дозволити промјене Устава БиХ. То, како је навео, значи да се морају вратити надлежности, а то вријеме је дошло.

Чекао је, каже, и разлог да то учини, а то су бивши представник Валентин Инцко, Жељко Комшић, Бисера Турковићева, Кристијан Шмит који се представља да јесте оно што није.

Он је истакао да нема шансе да одустане од свега тога, те нагласио да они који говоре о сукобима то чине да престраше народ и бране оно што је отето.

На питање о кампањи криминализације која се води против њега је одговорио да је човјек који је највише ишао кроз правосудне институције, да су га тужили, чак и Младен Босић некадашњи лидер СДС-а којег је добио на суду.

“Само рециклирају и желе да зауставе Републику Српску”, рекао је Додик и додао да је поносан на улагања, те навео примјер Јахорине и Олимпијског центра.

Он је навео да су то оправдане инвестиције за Републику Српску и да је стратешки циљ дићи Јахорину као туристичку дестинацију.

Сматра да је крајње вријеме да се Јахорина прогласи нациоланим парком и да нико не би требало да има нешто против тога.

Рачуна, каже, да ће проћи и епидемију, што има несумњиве посљедице на привреду, а када се томе дода и енергетска криза, има више изазова на одржавање на тој планини, али је назвао губитничком логиком да се ништа не прави.

“Побједничка логика је да се гради, прави, да спремно дочекамо крај пандемије”, истакао је Додик и напоменуо да се земље које су имале већи степен вакцинације враћају привредним активностима.

Указао је да је код нас мали проценат вакцинисаних и сматра да људи треба да развијају свијест о потреби имунизације против вируса корона.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

18 + 16 =