Клокић: Важно да се чује глас Српске о дешавањима у БиХ

0
331

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић рекао је за РТРС да је значајна улога представништава Републике Српске у свијету, јер је важно да се чује глас Српске о политичким дешавањима у БиХ.
Клокић је рекао да представништва улажу напоре да се чује глас Републике Српске, те активно раде на промоцији Српске у свим сегментима.

Он је истакао да је значајно и економско повезивање, као и сарадња са дијаспором, поготово Њемачком и Аустријом. Додао је да је један од циљева да дијаспора буде у функцији развоја Републике Српске, те да је и формирања регистра дијаспоре усмјерено на увезивање са матицом у циљу даљег развоја.

Када је ријеч о обиљежавању Дана Републике, Клокић, који је у Новом Саду присуствовао свечаној академији поводом 30 година Републике Српске, рекао је да се могла осјетити љубав и посебна повезаност Србије према Српској.

Додао је да је исти такав однос и енергију према Српској могуће осјетити у било којем граду у Србији.

Клокић је најавио да ће 28. фебруара, на дан доношења првог Устава Републике Српске, у Србији бити одржана свечана академија, у складу са епидемиолошким мјерама.

– И у другим представништвима исто ће бити организоване активности у складу с мјерама, обзиром на ограничења у земљама широм свијета – рекао је Клокић у Јутарњем програму РТРС-а.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

eight − 3 =