Југовић: Наш избор је побједа Републике Српске, а не лаж и манипулација

0
646

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Пале Бошко Југовић поручио је да чланови и активисти ове странке, али и велика већина грађана ове општине подржавају и дубоко вјерују у све потезе које повлачи републичко и руководство СНСД-а како би одбранило народну вољу и стабилност Републике Српске.

“Потпуно је јасно да је народ у Републици Српској за свог предсједника изабрао Милорада Додика и да је све остало што ових дана режирају политички опредијељена ЦИК БиХ, опозиција и поједине стране амабасаде најобичнија манипулација изборном вољом грађана и покушај, не само њеног оспоравања, већ и удара на политичку и институционалну стабилност Српске”, рекао је Југовић.

Он је у изјави за Срну истакао да је увјерен да републичко руководство, СНСД и грађани који су дали огромну подршку овој партији и њеним кандидатима на свим изборним нивоима неће допустити да се “манипулацијом, лажима и незаконитим поступцима урушава институционална и свака друга снага Републике Српске”.

“Одавде са Пала, родног мјеста институција Републике Српске, чији су грађани дали огромну подршку Милораду Додику и Жељки Цвијановић, јасно желимо поручити да се не можемо и нећемо сврстати уз оне центре моћи који су брутално тукли нашег свештеника Јеремију Старовлаха и његовог сина Александра, оставивши трајне посљедице по њихово зравље, већ да је наш избор побједа Републике Српске”, рекао је Југовић.

Он је подсјетио да су “ти исти центри моћи бомбардовали и осиромашеним уранијумом тровали наше грађане, али нам и даље бесрамно држе лекције о демократији и поштењу, заједљиво шаљући и поруке типа – ‘ко се задњи смије, најслађе се смије’”.

“Не постоји ништа смијешно, већ је жалосно да ова неприродна групација данас крши све законске и демократске норме које карактеришу фер изборни процес и отворено подржава ретроградне снаге на нашој политичкој сцени у њиховим настојањима да на бази ничега обесмисле институционални и демократски капацитет Републике Српске. Оно што у свему заборављају и потцјењују јесте чињеница да је њиховим политичким пуленима народ јасно поручио да су изборни губитници”, закључио је Југовић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here