Епидемиолошка ситуација у Палама мало боља у односу на друге општине

0
208

У општини Пале епидемиолошка ситуација је мало боља и има назнака да би могла бити још боља, за разлику од осталих општина у саставу града Источно Сарајево, рекао је Срни координатор квалитета здравља у паљанском Дому здравља Небојша Тановић.

Тановић наводи да ће Дом здравља Пале у наредном периоду покушати да смањи број заражених, тако што ће вршити тестирање што већег броја лица и примјеном другим мјера.

Иако је у Палама мало боља епидемиолошка ситуација него у другим општинама, он апелује на грађане да се придржавају препоручених мјера.

Дом здравља „Пале“ у последња 24 часа евидентирао је седам нових случајева заразе вирусом корона, док је осми потврђен у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву.

Новозаражене су четири жене и три мушкарца, од којих су двије жене средње и двије старије животне доби, а два мушкарца су старије и један млађе животне доби.

Тановић наглашава да се сви новозаражени осјећају добро.

На подручју општине Пале тренутно су активна 42 случаја вируса корона.

Из Штаба за ванредне ситуације општине Пале саопштено је да су забрањени музика уживо, наступи у угоститељским објектима, до 11. марта забрањен је и рекреативни спорт, рад фитнес центрима, а биће појачане инспекцијске контроле поштовања ових мјера. да се сви новозаражени осјећају добро.

 

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

two × three =