Додик: Без повлачења Инцковог закона нема учешћа у раду заједничких органа

0
70

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је на вечерашњем састанку европском комесару Оливеру Вархељију пренио да Република Српска неће учествовати у раду заједничких органа БиХ док се не повуче спорни закон који је донио бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко.

“То су управо они органи за које је Народна скупштина рекла да неће да се партиципира у њиховом раду све док се не ријеши проблем везан за наметнути закон”, рекао је Додик на конференцији за новинаре након вечерашњег састанка у Бањалуци са Вархељијем којем су присуствовали и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Српске Радован Вишковић.

Додик је рекао да су Вархељију пренијели да они који стоје иза таквог срамног посла који је учинио Инцко требају то питање да ријеше и истакао да Српска одговорност за то види у земљама које подржавају или су прећутно подржале такву врсту параде коју је направио Инцко.

“Након тога пристајемо да разговарамо и у парламенту БиХ о начину на који би се могло ријешити то питање, али без повлачења и укидања те одлуке, то неће бити могуће”, нагласио је Додик.

Он је навео да питање имовине треба ријешити споразумом два енетитета и Брчко дистрикта, те подсјетио да ће о имовини бити ријечи на сједници Наордне скупштине Српске 10. децембра.

Додик је захвалио Вархељију за размијевање и што је дошао вечерас у Бањалуку јер је дијалог најбоља основа за рјешавање побема у БиХ.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

three + one =