Ћосић: Не можеш падати у загрљај некоме ко твој народ назива злочиначким

0
146

Градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић, угостио је данас градоначелницу Сарајева, Бењамину Карић.

Сусрет је привукао пажњу грађана, али и званичника широм Републике Српске.

Овим поводом, огласио се и градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, на својој званичној фејсбук страници.

Објаву преносимо у цјелости:

“Не можеш бити градоначелник највећег града Републике Српске, а примати градоначелницу Сарајева и падати јој у загрљај док истовремено то исто Сарајево твој народ назива злочиначким и свакодневно му ускраћује основна права!
Поздрављам сваки састанак и инцијативу која води ка искреној сарадњи на равноправним основама и угостићу сваког градоначелника са добром намјером да олакшамо једни другима будућност и помогнемо колико ко може, али са једном битном разликом – никада то неће бити на начин који нас дерогира као народ.
Морамо разговарати отворено и рјешавати ствари које оптерећују наше односе, не можемо проблеме и неријешена питања гурати под тепих само зато да би добили тапшање по рамену од једног дијела међународне заједнице и неколико амбасадора.
Лицемјерно је причати о заједничкој будућности и изградњи неке заједничке земље када у граду којим управљаш стоје табле којима се цијели један народ карактерише као злочиначки, када у том истом граду Српска православна црква не може да врати своју имовину или када је број Срба који раде у институцијама тог града сведен на статистичку грешку.
Немам проблем да те ствари кажем госпођи Карић када будем имао прилику да је видим и то ми неће бити препрека да са њом сарађујем јер морамо показати поштовање према различитим мишљењима, али се грлити и љубити и просипати неко имагинарно заједништво док је мој народ у том граду обесправљен – сигурно нећу”.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

seven − 1 =