Ћосић са јапанским привредницима о успостављању сарадње

0
180

Градоначелник Источног Сарајево Љубиша Ћосић разговарао је данас у Источном Сарајеву са директором “ЈИМ групације” /JIM group/ јапанским бизнисменом Токихиром Икедом и његовим сарадницима о могућностима успостављања сарадње у различитим областима, првенствено у туризму и прехрамбеној индустрији.

Ћосић је захвалио гостима из Јапана, истичући да је Јапан највећи донатор у БиХ, те да је јапански народ много помагао и помаже грађанима Републике Српске.

“Источно Сарајево има значајне туристичке потенцијале, шумска богатства, могућност за узгој и производњу домаће, здраве хране. Сматрамо да, без обзира на територијалну удаљеност, можемо остварити сарадњу и пронаћи заједнички интерес”, нагласио је Ћосић.

Он је подсјетио да се Источно Сарајево почетком године придружило међународном Савезу општина и градова “Градоначелници за мир”, те да је то био први корак у успостављању сарадње са Јапаном, саопштено је из Градске управе.

Састанак са јапанским бизнисменима организован је посредством амабасадора БиХ у Јапану Синише Берјана, а Ћосић је захвалио Берјану, који је, како је истакао, најбољи представник Источног Сарајева у пријатељском Јапану.

Јапански бизнисмени рекли су да Источно Сарајево посједује велики туристички и пољопривредни потенцијал, истакавши да су они посебно заинтересовани за увоз хране.

Гости из Јапана изразили су наду да ће у наредном периоду бити остварена сарадња јапанских и домаћих универзитета, те да ће у будућности бити омогућена размјена студената.

Након састанка, Ћосић и гости из Јапана посјетили су Џудо клуб “Рандори” из Источног Сарајева.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

18 + nineteen =