Ћосић и Веи о покретању инфраструктурних пројеката у Источном Сарајеву

0
127

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је данас са директором кинеске компаније „SINOHYDRO BUREAU 7CO.,LTD“  за БиХ Фенг Веи-ом о реализацији неколико инфраструктурних пројеката на подручју Источног Сарајева.

Договорено је да ће Градска управа припремити прелиминарне информације које се тичу неколико пројеката.

То се односи, прије свега, на пројекат водоснабдијевања града, затим пројекат повезивања тунелом Источног Новог Сарајева и Пала, пројекат изградње гондоле из Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе према Јахорини, те могућности инвестиције у вјетроелектране на подручју града, са акцентом на Соколац и планинске дијелове Источног Сарајева, саопштено је на званичној Фацебоок страници градоначелника Љубише Ћосића.

“Морам напоменути да је ријеч о веома значајној компанији која све своје пројекте реализује по принципу “кључ у руке“ уз обезбијеђено финансирање, пројектовање и извођење радова”, рекао је Ћосић.

Ова компанија у Републици Српској тренутно гради хидроелектрану на ријеци Неретви у Улогу, за коју очекују да ће је завршити до 2023. године, изводи припремне радове за изградњу дионице ауто-пута од Бањалуке до Мркоњић Града, а припрема се и за инвестицију у изградњу цементаре у близини Приједора.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

3 × 1 =