Ћосић и Југовић: Помоћ привреди и заједнички пројекти у фокусу сарадње

0
125

Инфраструктурни пројекти, помоћ привредним субјектима и спортским клубовима, само су неке од тема о којима је начелник општине Пале Бошко Југовић разговарао са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем.

Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева, рекао је да се теме данашњег састанка тичу заједничке сарадње општине Пале и града Источно Сарајево. Он је додао ће Град Источно Сарајево узети учешће у у неколико инфраструктурних пројеката на подрчују општине Пале чија ће средства обезбиједити Влада Републике Српске. Договорена је подршка значајним спортким клубовима са подручја локалних заједница, израда социјалне карте града али и помоћ привредним субјектима.

„Град Источно Сарајево ће посредством Владе РС у овој години, обезбиједити 500.000КМ и жеља нам је да дођемо до једног или два инфраструктурна пројекта која ћемо заједнички урадити у општини Пале. Разговарали смо и о активнијем односу према привреди гдје ћемо у наредних мјесец и по дана обићи неких 20 – 30 привредних субјеката на подручју општине Пале и идентификовати све оно што је потребно да би наставили своје функционисање и развој. Разговарали смо и о моделу изградње социјалне крате града Источно Сарајево и карте која ће да обједини социјалну слику свих становника у саставу града, како би дошли до фазе изградње модела подршке људима којима је помоћ неопходна”, додао је Ћосић.

На састанку је договорена помоћ спортским клубовима на подручју локалних заједница, као и израда два софтвера за размјењивање података о привредним субјектима и развоју града.

Бошко Југовић, начелник општине Пале, истакао је да су теме данашњег разговора пројекти на основу којих ће Паљани моћи да осјете зашто су у саставу града Источно Сарајево, шта то њима доноси и који су то бенефити.

„Имамо идеју да промијенимо концепцију генерално општине Пале и Града Источно Сарајево. У наредном периоду, покушаћемо да се дотакнемо социјалне категорије, спорта, привреде и инфраструктуре и на тај начин издвојити одређена средства. Већ сада можемо ући у пипрему пројектне документације“, истакао је Југовић.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

12 − ten =