Britanski obavještajci neće uspjeti u svojoj namjeri kreiranja izbornih rezultata (Video)

0
642

Oni koji rade u zajedničkim institucijama na nivou BiH moraju pokazati patriotizam i lojalnost Republici Srpskoj i to treba biti jedina mjera saradnje, poručio je predsjednik Milorad Dodik. Srpski član Predsjedništva, Mladen Ivanić, odgovorio mu je da Srbi u zajedničkim institucijama ne zaslužuju kritiku. Dodik je uz ovu, poslao poruku i britanskim agentima.

Pojedini na nivou BiH zloupotrijebili su dobijeno povjerenje naroda i umjesto patriotizma pokazali su izdaju – ovako je Milorad Dodik komentarisao rad srpskih predstavnika na nivou BiH. O njihovim imenima nije htio, ali je ponovio da je zbog toga tražio da budu uvedene mjere lojalnosti Republici Srpskoj. Onima kojima je potrebno bilo šta objašnjavati oko toga, rekao je da za razliku od njega, sa lojalnošću, imaju problem.

„Što se tiče običnih ljudi koji tamo rade, a njih je samo u zadnje vrijeme, zaposleno oko 350-400. Nema ni jednog problema da svi ostanu tamo, ali moraju da pokažu svoj patriotizam prema Republici Srpskoj. Kako se utvrđuje patriotizam? Vrlo jednostavno i lako – lojalnost i odbrana Republike na svakom mjestu i svakom trenutku i to će biti kriterijum kojim ću se ja voditi“, istakao je Dodik.

U odbranu onih koji Srpsku predstavljaju u zajedničkim institucijama stao je srpski član predsjedništa BiH. Oni koji rade u zajedničkim institucijama zastupaju interese Srpske, istakao je Mladen Ivanić i poručio da niko od njih ne zaslužuje kritiku.

„Za sve nas koji smo u institucijama BiH, Republika Srpska je naša. Mi živimo tu. Naša duša je u ovim institucijama. Poći od pretpostavke da neko ima više pravo na Republiku Srpsku, a drugi manje, je krajni politički, i upotrijebiću riječ, bolesno“, rekao je Ivanić.

Odgovarajući na pitanja medija, Milorad Dodik je rekao da nije pozvao ambasadora Velike Britanije u BiH Edvarda Fergusona kako bi sa njim razgovarao o temi dolaska britanskih obavještajaca u BiH. To nije učinio, jer se, kaže, Ferguson drznuo da javno objašnjava situaciju i sakrije namjeru Britanaca.

„Malo ko vjeruje da bi dolazak takozvanih vojnika, odnosno specijalaca bio u finkciji fer i poštenih izbora. Oni dolaze zbog toga da ojačaju centralizaciju Bosne i Hercegovine“, objasnio je Dodik.

U svojoj namjeri britanski obavještajci neće uspjeti, poručio im je Dodik. Još jednom je ponovio i da je Vlada Velike Britanije prije godinu dana odobrila između osam i devet miliona funti za programe kojima bi trebalo da bude spriječen maligni uticaj Rusije na Balkanu.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here