Цвијановић: Бахатост институција БиХ у трошењу јавног новца

0
608

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да се институције на нивоу БиХ понашају бахато и недомаћински троше средства.

Коментаришући негативне ревизорске извјештаје за три министарства на нивоу БиХ, Цвијановићева је напоменула да је било негативних извјештаја у Српској, али да се тражило отклањање недостатака, што није случај на нивоу БиХ.

„Иако су преузели обавезе од Међународног монетарног фонда да се не повећава администрација и да се трошкови држе под контролом, они су ушли у изборну годину тако да су отворили хиљаду радних мјеста по различитим министарствима“, рекла је Цвијановићева новинарима.

Премијер Српске констатовала је да половина министарстава на нивоу БиХ не треба да постоји, као ни више од половине агенција.

Цвијановић: Коалиција одлично функционише

Потпредсједник Савеза независних социјалдемократа Жељка Цвијановић изјавила је да коалиција СНСД-ДНС-СП у Новом Граду одлично функционише и да је задовољна таквим нивоом разумијевања на локалном нивоу.
Цвијановићева је у Новом Граду након састанка са представницима општинских одбора ове три политичке странке рекла да су јасно прецизирани политички циљеви и методологија за наредни период.

„Овдје је наш програмски задатак или политички циљ апсолутна побједа појединачних кандидата који су заједнички кандидати наших политичких партија. Циљ је и да као коалиција остваримо 51 одсто подршке гласача и да наставимо без икаквих поремећаја, да се одмах имплементирају резултати избора, да након тога идемо да заједно радимо и реализујемо све што је планирано“, истакла је она.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Нови Град Сњежана Рајилић каже да су коалициони састанци у Новом Грау почели од четвртка и да ће бити интензивирани како се буду ближили избори.

„Дефинисаћемо начин како ћемо поново побиједити у Новом Граду“, каже она.

Предсједник Општинског одбора ДНС-а Нови Град Мирко Згоњанин рекао је да је договорен наступ у предизборном и изборном периоду ради остварења побједе.

„Договорена је подршка кандидату за предсједника Српске Жељки Цвијановић и за члана Предсједништва БиХ Милораду Додику. Сматрам да смо све усагласили“, додао је Згоњанин.

Предсједник Општинског одбора СП-а Нови Град Зоран Кукавица каже да је договорена пуна и безусловна подршка кандидатима коалиције СНСД-ДНС-СП.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

1 + 18 =