Цвијановићева и Додик честитали Шпановићевој освајање златне медаље

0
534

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитали су српској атлетичарки Ивани Шпановић освајања златне медаље на Европском дворанском првенству у Глазгову у скоку у даљ.

Цвијановићева је истакла да је Шпановићева освајањем најсјајнијег одличја остварила још један у низу великих резултата у богатој спортској каријери којим на најбољи начин промовише своју државу и народ и због чега је поносан и народ из Републике Српске.

– Република Српска захвална Вам је за све тренутке радости које нам приређујете и поносно ћемо бити уз Вас и у новим шампионским походима. Желим Вам пуно спортске среће, успјеха и побједа на међународним и свјетским такмичењима“, навела је Цвијановићева у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је честитку српској атлетичарки Ивани Шпановић поводом освајања златне медаље на Европском дворанском првенству у Глазгову у скоку у даљ.

– Ово је још један велики успјех у богатој спортској каријери којим на најбољи могући начин промовишете своју државу и народ, што и нас из Републике Српске чини поносним и срећним – истакао је Додик.

Он је оцијенио да су године упорног рада и залагања Иване Шпановић заслужено крунисане великим успјесима који ће остати уписан у историји српске и свјетске атлетике.

Додик је пожелио Шпановићевој много успјеха, спортске среће и великих побједа на будућим међународним и свјетским такмичењима, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Српска атлетичарка Ивана Шпановић скоком од 6,99 метара освојила је јуче златну медаљу на Европском дворанском првенству у Глазгову у скоку у даљ.

Побједнички скок остварила је у петој серији.

Шпановићева је прво злато освојила у Прагу 2015. године скоком од 6,98, затим је исти успјех поновила и у Београду 2017. године скоком од 7,24 метара.

Три узастопне круне освојила је само легендарна Њемица Хајке Дрекслер, која је била четворостука шампионка, али је на крову Еворе била три пута узастпно – 1986, 1987, 1988. године.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

8 + 15 =