„Зукорлић подмуклим изјавама настоји да одржи тензије“

0
162

Посланик Скупштине Србије Муамер Зукорлић помијешао је приоритете коментаришући да са правом хрватски и бошњачки члан Предсједништва БиХ признају отцјепљење Косова и не признају ставове Србије о територијалном интегритету, оцијенио је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик је навео да то што Зукорлић даје за право Жељку Комшићу и Шефику Џаферовићу показује и да игнорише саму БиХ јер ни Предсједништво БиХ, нити иједан орган БиХ, независност самопроглашеног Косова није утврдио као званичан став.

– Очигледно је да је Муамер Зукорлић помијешао приоритете, нашао је за сходно да коментарише изјаве чланова Предсједништва БиХ у смислу како они са правом признају отцјепљење Косова и не признају ставове Србије о територијалном интегритету, као и тврдњама да предсједник Србије Александар Вучић доприноси дестабилизацији у региону у смислу наоружавања – рекао је Додик за Танјуг.

Додик оцјењује да су те изјаве Зукорлића „подмукле“ и додаје да долазе од човјека који је прије само неколико година промијенио адресу да би гласао у Сребреници и тиме лажирао да живи у Сребреници, а онда се вратио и укључио у политички живот Србије.

– Данас покушава да критикује Србију, предсједника Вучића – навео је Додик указујући да је супротно томе предсједник Србије недавно у околини Пештери обилазио бошњачке породице у настојању да им помогне.

Према његовим ријечима, Зукорлић настоји да перманентно одржава тензије које су, додаје, потпуно непотребне.

– Ради се о човјеку који са становишта онога што ради покушава да у бошњачком гласачком тијелу придобије одређену подршку и то увијек на штету или критикујући само Србе, јер је то једини начин на који они могу да функционишу – рекао је Додик.

Наводи да је управо због тога неприкладно да он коментарише било шта што је урадио Вучић или било ко у власти Србије.

– Било би пристојно, ако већ жели добро БиХ, да уважава званичне ставове, а не да се само служи коментарима – закључио је Додик.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

four × 4 =