Зељковић: У току набавка 25.000 тестова за вирус корона

0
533

Вршилац дужности директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић рекао је да је у току набавка контингента од око 25.000 тестова који се набављају из средстава Владе Српске посредством УНДП-а.
„Вриједност овог контигента је 1,25 милиона КМ“, истакао је Зељковић и додао да извјесну количину тестова сукцесивно набавља и ова институција, тако да увијек постоји и неопходна резерва.

Он је навео да службе које врше лабораторијске анализе на присуство вируса корона у сваком тренутку имају на располагању довољну количину тестова како би благовремено обрадили узорке који су узети од пацијената.

„Поводом увођења додатних заштитних мјера због наглог раста броја инфицираних ковидом-19, од посебне важности је да се грађани придржавају прописаних правила“, рекао је Зељковић за Радио Републике Српске.

Он је истакао да је акценат на хигијени и физичкој дистанци, која подразумијева ношење маски и на отвореном простору, нарочито када се окупља већа група људи, приликом разних прослава, извођења неких радова и чекања у редовима.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here