Зељковић: Настава у школама дефинитивно неће бити као досадашња

0
608
В.д. директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић потврдио је данас да се настава у школама у Српској од нове школске године неће се одвијати на начин на који се одвијала прије епидемије вируса корона.

– Школска година на онај начин који смо до сада имали неће моћи да се одвија дефинитивно, али одлазак ученика у школу ће се у одређеном сегменту десити – истакао је Зељковић.

Додао је да ће обим и начин на који ће се ученици вратити у школске клупе овај Институт дефинисати кроз препруке, заједно са Министарством просвјете и културе РС.

Он је подсјетио да је Републички штаб за ванредне ситуације продужио важење мјера које је предложио Институт до 17. августа, а да су најважније дистанца, маске, лична хигијена и дезинфекција.

Нагласио је да је укинуто ретестирање особа позитивних на присусство кронавируса, а односи се на собе којима није истекао период од 14 дана изолације, с блажном клиничком сликом и који немају симптоме три дана.

– Постоји довољан број тестова. Ово је учињено на препоруке Свјетске здравствене организације у смислу ефикаснијег и бржег система – казао је Зељковић и додао да ће они који имају симптоме од љекара добити препоруке у складу с клиничком сликом.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here