Због нереда у Београду процесуирано 25 лица

0
640
Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је, поводом нереда у овом граду у посљедња два дана, да је до сада прекршајно и кривичноправно процесуирано 25 лица, од којих више њих због сумње да су извршили кривична дјела изазивање опште опасности и насилничко понашање.

Тужилаштво напомиње да ови подаци ниси коначни, те да се ради на идентификацији и других осумњичених како за кривична дјела, тако и прекрšшаја против јавног реда и мира.

У саопштењу се напомиње да је Више јавно тужилаштво заједно са основним тужилаштвима активно пратило развој насилних догађаја и у сарадњи са Министарством унутрашњих послова предузимало мјере ради очувања јавног реда и мира и гоњења извршилаца кривичних дјела која су извршена у близини Народне скупштине.

Из Тужилаштва истичу да ће наставити са предузимањем даљих радњи ради очувања јавног реда и мира у Београду као и поштовања Уставом и законом заштићених вриједности друштва.

У саопштењу се наводи да се данас у овом тужилаштву очекује саслушање неколико осумњичених за кривична дјела почињена 6. јула у центру Београда, те додаје да су прекршајни поступци у току.

Незадовољни епидемиолошком ситуацијом и радом актуелне власти, другу ноћ заредом синоћ су у Београду протествовали грађани, али је поново дошло до насиља у којем је повријеђено 19 полицајаца и 17 демонстраната.

У нередима у Београду у уторак, 7. јула, повријеђена су 43 полицајца, око 20 грађана, док су 23 лица ухапшена. Запаљено је пет полицијских аутомобила и девастирани објекти у ужем центру града.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here