Završetak rekonstrukcije Romanijske ulice za dva mjeseca (Foto)

0
861

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da će rekonstrukcija Romanijske ulice na Palama, jednog od najjačih investicionih zahvata u ovoj lokalnoj zajednici ukupne vrijednosti 1.170.000 KM, biti završena za dva mjeseca.

Jugović je podsjetio da je za ove namjene iz pomoći Vlade Srbije obezbijeđeno 970.000 KM, dok je ostatak obezbijedila opština Pale.

On je dodao da sanacija i rekonstrukcija ulice obuhvata stari dio puta preko Kalovitih brda koji ide od Gradske kafane do pansiona “Olimpik”, ukupne dužine 2.662 metra.

“Danas su izvođači radova nastavili sa asfaltiranjem ulice. Imamo završenih 800 metara asfaltnog kolovoza, a na ostatku trase završeni su radovi na odvodnoj kanalizaciji, ivičnjaci i dio pješačkih staza”, rekao je Jugović.

Jugović kaže da je zadovoljan dinamikom radova preduzeća “Ilidža putevi” iz Istočnog Sarajeva koji su na polovini ugovorenog roka.

On je najavio da se u narednom periodu očekuju rekonstrukcija još četiri ulice, kako bi do početka kalendarske zime na Palama veći dio ulica bio obnovljen.

Šef gradilišta na Romanijskoj ulici na Palama Srđan Mučibabić kaže da radovi teku izuzetno dobro i po planiranoj dinamici s obzirom na vremenske uslove, te da će biti završeni u roku.

Stanovnik Romanijske ulice Vladimir Ilić rekao je da je zadovoljan rekonstrukcijom ulice na kojoj nisu izvođeni radovi 30 godina, te zahvalio načelniku Jugoviću i svima onima koji su pomogli da ovaj projekat bude realizovan.

Radovi na ovoj paljanskoj ulici otpočeli su prije dva mjeseca.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here