Завршена реконструкција улице Михајла Пупина у вриједности од око 200.000 КМ

0
555

Радови на реконструкцији улице Михајла Пупина у насељу Обилићево у Палама, на коју су мјештани чекали 18 дугих година, данас је коначно ушла у завршну фазу.

Руководиоци општине Пале, начелник Бошко Југовић и предсједник Скупштине Синиша Ласица, обишли су радове на асфалтирању, те обећали мјештанима да ће све њихове сугестије бити уважене.

Начелник Бошко Југовић објаснио је да је ова улица, поред асфалта, добила и уређену кишну канализацију, тротоаре, као и пјешачку стазу према Основној школи „Србија“, те нагласио да је ово тек један од многих текућих инфраструктурних пројеката у Палама.

„Укупна вриједност радова износи око 200.000 КМ, а надам се да смо на овај начин заокружили један циклус када је ова улица у питању, али не и за насеље Обилићево, јер је у току изградња и моста према Палама, завршетак улице Јована Дучића, у току су припреме за Београдску и много тога још има да се ради, чиме ћемо ово насеље дефинитивно отворити према Палама. Након завршетка ових радова, Обилићево ће коначно добити слику урбаног насеља, какво грађани и заслужују. Сљедећим инвестиционим плановима ћемо да ситуирамо све оно што досад није било урађено. Користим прилику да грађанима обећам да све оно за чиме имају потребу, биће урађено у наставку радова“, истакао је начелник Југовић.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица рекао је да ће Општина реализовати све инвестиционе пројекте планиране буџетом за 2020. годину, те да ће Пале, након њиховог завршетка, бити љепше и боље мјесто за живот.

„Много улица ових дана налазе се у завршној фази асфалтирања, вријеме нам није ишло на руку, али сигурно ћемо до краја грађевинске сезоне испунити оно што смо планирали у буџету. Драго ми је да извршна поштује одлуке законодавне власти и што, оно што смо усвојили у буџету за 2020. годину, они успјешно и реализују. Презадовољан сам што наше Пале из дана у дан изгледају све љепше и љепше, те да су наши грађани задовољни радовима. Наравно, ми желимо да чујемо и све критике и сугестије, па позивамо грађане да се нама лично обрате“, навео је Ласица.

Становници улице Михајла Пупина изразили су велико задовољство што су након 18 година дочекали реконструкцију, те истакли да ће и новоизграђена пјешачка стаза бити од непроцјењиве важности за малишане овога насеља, који су до сада у школу морали ићи саобраћајним путевима.

„Веома смо задовољни изградњом ове улице, захваљујем начелнику Бошку Југовићу и општини Пале на врло квалитетним радовима које овдје изводе, а то види свако ко прође. Такође, пјешачка стаза ће веома значити за дјецу, изграђена је врло квалитетно, а свиђа ми се што су изградили и стазу за особе са инвалидитетом. Значиће нам заиста много, јер велики број дјеце овуда пролази у школу“, рекао је мјештанин Драган Лукић.

У општини Пале тренутно је у току реконструкција 16 улица у вриједности више од милион КМ, док су у току прибављање документације и расписивање тендера за наредних 14 локалних путева.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here