Завршена друга фаза реконструкције улице Трећи април у вриједности од 80.000 КМ

0
558

Друга фаза радова на реконструкцији улице Трећи април у Палама завршена је данас, а општина Пале за овај пројекат из буџета је издвојила 80.000 КМ.

Начелник општине Бошко Југовић обишао је радове, те изразио задовољство што се радови одвијају планираним током, те захвалио мјештанима улице на стрпљењу и разумијевању.

„Прошле године извели смо дио радова, дио настављамо ове године, а важно је нагласити да смо ове године урадили комплетну кишну канализацију и урадићемо већину асфалта. Остаће мањи дио који ћемо догодине у буџету планирати, ако Бог да. Овом приликом захваљујем и извођачима и мјештанима на стрпљењу и разумијевању, прихватили су радове са одушевљењем и задовољством, а нама је, у сваком случају, част да можемо да им изађемо у сусрет и реализујемо овакве пројекте. Обећавам свима да ће оваквих пројеката бити и у будућности, идемо само напријед“, рекао је начелник Југовић.

Замјеник начелника Марко Гајовић рекао је да је овај пројекат од велике важности, јер је улица изразито фреквентна, те ће значити за грађане оба насеља.

„У току је друга фаза асфалтирања, остаје један мањи дио да се повеже са Станицом Пале, а то ће много значити за све грађане и Станице Пале и овога насеља, као и грађана улице 3. април“, истакао је Гајовић.

Мјештани улице Трећи април рекли су да су изузетно задовољни радовима и захвални општинском руководству што су уважили њихову иницијативу да се реконструише ова улица.

„Данас завршавају једну дионицу путу, гдје је раније љети била велика прашина, а зими стварно блато и снијег. Дјеца овом улицом иду у школу, доста људи иде на гробље, ми смо сви презадовољни. Ово је одлично, немамо више прашине и блата, све похвале. Желимо да се захвалимо извођачу радова, као и представницима Општине који су прихватили наш приједлог да ураде ову улицу. Хвала свима, а ми смо сви презадовољни и више од тога“, изјавила је за наше „новости“ мјештанка улице Рада Вуковић.

Подсјећамо, општина Пале нову грађевинску сезону започела је интензивним радовима за реконструкцију 16 улица, за шта је из буџета издвојила више од милион КМ, а у току су прикупљање документације и расписивање тендера за јо 14 локалних путева.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here