Завршена друга фаза реконструкције улице Јована Дучића у вриједности од 80.000 КМ

0
569

Радови на реконструкцији друге фазе још једне улице у насељу Обилићево данас су приведени крају, а општина Пале за овај пројекат из буџета је издвојила 80.000 КМ.

Мјештани улице Јована Дучића кажу за „Паљанске новости“ да су јако задовољни што су, након 12 година, дочекали да не ходају по прашини и блату, те да могу радити и на уређењу својих кућа, за шта, прије асфалтирања, нису имали услове.

„Након 12 година не газимо блато и дјеца могу нормално ићи у школу, поготово зими када се створи велики лед. Сада ће бити нормално, боље за грађане, све се одражава на љепше вријеме и живот на Лукама. Мислим да ће бити добар пут и дебљина асфалта, тврд је терен, а људи су ово урадили како треба. Прошле године су асфалтирали до овдје, па се ми љутили, али обећали су нам да ће ове године завршити и, ево, испунили су жељу станара“, рекао је станар Млађо Елез.

Станари су захвалили Општини што је њихова улица коначно отворена према насељу Обилићево и урбаном дијелу Пала, те истакли да су веома задовољни радовима.

„Чекали смо дуго времена и коначно дочекали. Веома смо задовољни урађеним послом, надам се да ће бити и у будућности настављени ови пројекти на Лукама, да се урбанизује ово мјесто. Значиће ми доста, јер имам плац за аутомобиле које ћу сада моћи паркирати испред куће, а не даље. Хвала општини и начелнику Бошку Југовићу, одлично је урађено“, истакао је Сретен Крстић.

Општина Пале нову грађевинску сезону започела је интензивно, почињући радове на изградњи путне инфраструктуре за 16 улица, за које ће издвојити више од милион КМ, а у току је прикупљање документације и расписивање тендера за наредних 14 пројеката реконструкције улица.

Подсјећамо, јуче је у Обилићеву завршена реконструкција улице Михајла Пупина дужине 300 метара, за коју је из буџета општине Пале издвојено око 200.000 КМ.

Из општинске управе рекли су за „Паљанске новости“ да су, упоредо са асфалтирањем ове улице, урађени и кишна канализација, тротоари, као и пјешачка стаза прилагођена особама са инвалидитетом, која је спојила насеље Обилићево са Основном школом „Србија“, те малишани више неће морати ићи у школу саобраћајним путевима.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here