Затворен карантин у болници “Србија” у Источном Сарајеву

0
610

Болница „Србија“ у Источном Сарајеву је, према закључку Републичког штаба за ванредне ситуације, затворила објекат за изолацију карантинског типа, па ће лица обољела од вируса корона са блажим симптомима бити упућивана у кућну изолацију, рекао је Срни вршилац дужности директора ове здравствене установе Небојша Шешлија.

Шешлија је навео да ће пацијенти са средње тешком и тешком клиничком сликом бити упућени на болничко лијечење.

Он је апеловао на домове здравља да се придржавају мјера Републичког кризног штаба и да пацијенте са блажим симптомима шаљу на кућно лијечење.

Шешлија је рекао да се тренутно у Болници „Србија“ налази шест пацијената обољелих од ковида-19.

Републички штаб за ванредне ситуације је 29. јуна донио одлуку о укидању карантина на старој пулмологији у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци и Болници „Србија“ у Источном Сарајеву, те домовима ученика у Бијељини, Требињу и Добоју.

Републички штаб задужио је координаторе за здравствена питања у овим објектима да до 1. јула прегледају лица која се налазе у изолацији у наведеним објектима.

Хигијенско-епидемиолошке службе надлежних домова здравља задужене су да лица са тестом позитивним на вирус корона, која су без симптома и са блажим симптомима, упућују у кућну изолацију, а лица са средње тешким и тешким симптомима на болничко лијечење.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here