Zatvoren festival “Koral-večeri kineske muzike”

0
828

U Kulturnom centru Pale sinoć je zatvoren festival “Koral-večeri kineske muzike” na kojem su nastupali studenti Katedre za kineski jezik Filozofskog fakulteta Pale, kineski bariton Cjan San Žu i Sonja Radojković na klaviru.

Večeri kineske muzike održane su u organizaciji Udruženja građana za njegovanje klasične muzike “Koral”, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja “Koral” Klaudija Krkotić rekla je da je prvi put za šest godina realizovan dio ovog festivala na Palama pod nazivom “Veče kineske muzike”.

“Ovo je završno veče festivala koje je prvo počelo sa “Večerima italijanske muzike”, gdje su nastupali italijanski tenor Federiko Lepre i ruski bariton Dimitrije Stašev. Novina za Udruženje jeste to što se Festival ne održava samo na području Istočnog Sarajeva, već i drugih lokalnih zajednica gdje postoje fakulteti Univerziteta u Istočnom Sarajevu”, navela je Krkotićeva.

Ona je navela da je jako važno da i drugi ljudi imaju priliku da čuju sjajne umjetnike koji učestvuju na ovom festivalu.

Krkotićeva je dodala da su večeras nastupili i studenti sa Katedre za sinologiju Filozofskog fakulteta, koji imaju interesantne koreografije.

Kineski bariton Cjan San Žu pozdravio je sve prisutne i istakao da je prethodne večeri imao priliku u Istočnom Sarajevu da se upozna sa profesorima na Muzičkoj akademiji, te dodao da je publici na Palama izveo kompozicije ruskih i kineskih kompozitora.

Šef Katedre za sinologiju Bojana Pavlović zahvalila je dekanu Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu za odličnu saradnju sa Udruženjem “Koral”.

Ona je navela da je ovo lijepo dešavanje tokom koga studenti Katedre za sinologiju mogu da pokažu publici sve što su savladali i spremali za prethodnih godinu dana.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here