Запошљавање дјеце и чланова породица погинулих бораца – приоритет

0
646

 Одбор породица погинулих и заробљених бораца Борачке организације Републике Српске усвојио је данас извјештај о раду Одбора за прошлу годину, а у Програму рада за ову годину најважнија активност је запошљавање дјеце и чланова породица погинулих бораца, који се спроводи кроз Акциони план за запошљавање Владе Републике Српске.
„Одбор је у складу са тим донио закључак да се од институција Републике Српске тражи да се за Акциони план запошљавања издвоје што већа средства како би њим био обухваћен што већи број чланова породица погинулих бораца“, саопштено је из Борачке организације Републике Српске.

У саопштењу се наводи да је Програмом рада дефинисано да се кроз разговоре и сарадњу са институцијама Републике Српске настоји обезбиједити да се породична инвалиднина достигне износ висине просјечне пензије у Републици Српској, те да се раст породичних инвалиднина редовно усклађују са растом пензија у Српској.

Одбор породица погинулих и заробљених бораца заузео је став да су незапослени демобилисани борци тренутно најугроженија борачка категорија, те донио закључак да се овом проблему посвети посебна пажња и стави у приоритет рјешавања бројних проблема борачких категорија.

Одбор породица погинулих и заробљених бораца Борачке организације Републике Српске одржао је данас у Бањалуци другу редовну радну сједницу у овом сазиву на којој се расправљало о актуелним питањима из области борачко-инвалидске заштите.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here