Закон о граду допринијеће чвршћим везама општина и градова

0
740

Градски одбор СНСД-а Источно Сарајево изразио је задовољство што су активности које је водио у посљедње двије године у вези са иницирањем, припремом нацрта и приједлога, те коначним усвајањем Закона о граду Источно Сарајево у Народној скупштини Српске резултирале новим законодавним оквиром који одређује начине и правце функционисање овог града.
„Градски одбор СНСД-а једни је водио истрајну политику која је ишла у правцу доношења новог закона, да би кроз нови законодавни оквир наш град још боље функционисао“, наводи се у саопштењу након сједнице Предсједништва Градског одбора на којој је разматрана политичка, економска и друштвена ситуација на подрују града.

Градски одбор СНСД-а сматра да ће поједина законска рјешења унутар самог закона допринијети квалитетнијим и чвршћим везама различитих институционалних актера, а прије свега општина и града.

Предсједништво Градског одбора дало је пуну подршку Општинском одбору СНСД-а Пале, као и предсједнику одбора и начелнику општине Пале Бошку Југовићу и његовим сарадницима да, прије свега, наставе са вођењем свих облика развојних активности на Палама које ће се манифестовати изградњом нових инфраструктурних садржаја на цијелом подручју општине, сарадњом са привредницима, унапређењу стања у области спорта, културе, невладиног сектора, јачању сарадње са Борачком организацијом, те осталим категоријама друштва које своје функционисању јачају сарадњом са Општинском управом.

Предсједништво је задужило чланове Предсједништва из општине којима припадају на подручју града да јасно одреде правце сарадње са свим коалиционим партнерима, а прије свега Демократским народним савезом, Демократским савезом, Социјалистичком партијом, Уједињеном Српском, Народним демократским покретом, као и свим локалним партијама којима је у интересу развој локалних заједница.

Предсједништво Градског одбора СНСД-а је јасног става да у 2020. години циљ у политичким односима позиције и опозиције који се односи на расподјелу и прерасподјелу било каквих позиција у извршној или законодавној власти на подручју града Источног Сарајева не може бити предмет никаквих разговора или уступака, већ да је много битније заједничке капацитете усмјерити у правцу јачања цјелокупног друштва у Источном Сарајеву.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here