Закључцима партијског колегијума не управља се борбом против епидемије

0
453

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је Срни да само у БиХ једна политичка партија има амбиције да закључцима партијског колегијума управља процесима борбе против епидемије вируса корона.

– У тренутку када се све земље у свијету боре против вируса корона на начин да уједине све људске и материјалне ресурсе, у БиХ поједине политичке партије покушавају пребацивати одговорност на појединце – истакао је Тегелтија.

Он ја констатовао да на сву срећу здравствени радници и сви други надлежни органи не размишљају о страначкој припадности, већ о здрављу грађана, на чему им је, како је истакао, веома захвалан.

– Што се тиче критике на мој рад и рад Савјета министара, желим да истакнем да је Савјет министара реализовао све мјере из своје надлежности, као и приједлоге који су долазили од кризних штаба владе Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта – подсјетио је Тегелтија.

Он је поручио да никада неће предлагати мјере које имају за циљ смањење финансијских капацитета буџета било ког ниво власти, јер је у овом тренутку сав терет финансирања заштите здравља грађана на буџетима ентитета и фондова социјалне сигурности, а неке мјере које предлаже СДА управо то чине.

– Позивам СДА да, умјесто критике на мој рад и брзоплетих економских мјера које предлажу, обезбиједи да Централна банка дефинише неопходне мјере које предузимају све централне банке у региону, а које захтјева и пословна заједница у БиХ, јер у цијелости контролише рад Централне банке – поручио је Тегелтија и подсјетио јавност да су одлуком чланова СДА из Управног одбора Централне банке БиХ искључени представнци Републике Српске.

Он је нагласио да ће Савјет министара на чијем је челу наставити да ради у сарадњи са свим надлежним институцијама како би ублажили посљедице изазване вирусом корона по здравље грађана и економију у БиХ.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

four + three =