За незапослену дјецу погинулих бораца 1.000, а младима 100 КМ

0
359

Незапосленој дјеци погинулих бораца у Републици Српској ће током септембра бити исплаћена једнократна помоћ од по 1.000 КМ, а младима од по 100 КМ, одлучила је данас Влада Српске.

Испалата једнократне помоћи незапосленој дјеци погинулих бораца вршиће се према евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Једнократну новчану помоћ млади ће моћи да реализују од 5. до 25. септембра.

“Ово је други пут да Влада Републике Српске, с циљем подршке материјалном статусу младих, реализује овакав вид подршке, што је посебно значајно на почетку школске године”, наводи се у саопштењу.

Велика заинтересованост за прву траншу, када се за подршку регистровало више од 130.000 младих, указује на чињеницу да је Влада Републике Српске доносећи одлуку о исплату једнократне помоћи реаговала адекватно, дајући подршку средњошколцима, студентима и младима.

“Сви они који су већ добили једнократну помоћ у јулу, биће исплаћени по аутоматизму, док ће они који имају између 16 и 29 година, а још нису регистровани, моћи да изврше пријаву путем апликације на порталу Министарства финансија Републике Српске /https://inp.vladars.net/, наводи се у саопштењу.

Подршка младима је само дио укупних мјера Владе Републике Српске на сузбијању посљедица инфлације које се континуирано спроводе с циљем заштите најрањивијих категорија становништва Републике Српске и побољашња животног стандарда.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here