За инвестиције у Српској планирано 70 милиона КМ

0
615

Скупштина акционара „Електропреноса БиХ“ усвојила је План инвестиција за ову годину, којим су предвиђене инвестиције у вриједности 173.996.693 КМ, од чега ће 42 одсто бити реализовано у Републици Српској, односно око 70 милиона КМ.
Инвестиције ће се односити на изградњу електроенергетских објеката који ће допринијети стабилнијем и бољем снабдијевању електричном енергијом.

План инвестиција усвојен је на сједници Скупштина акционара „Електропреноса БиХ“, одржаној јуче у Бањалуци, а којој су присуствовали и предсједник Владе Српске Радован Вишковић и предсједник Владе Федерације БиХ Фадил Новалић, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

„У овој години предвиђена је реализација пројеката трафостанице Бањалука један и два, вриједности више од 15 милиона КМ, далековода Сребреница-Љубовија, далековода Пале-Јахорина, нове трафостанице на Јахорини, као и антикорозивне заштите далековода, вриједности два милиона КМ“, наведено је у саопштењу.

Вишковић је до сада у више наврата од преузимања функције предсједника Владе Српске истицао и указивао на проблем деблокаде компаније „Електропренос БиХ“, некоришћења расположивог новца и неулагања у инвестиционе пројекте обнављања енергетских објеката и електроенергетске мреже.

„Захваљујући приједлозима премијера Вишковића и договору са премијером Новалићем, коначно је деблокиран рад компаније `Електропренос БиХ`, што је од посебног значаја за цјелокупни привредни амбијент, како у Републици Српској, тако и Федерацији БиХ, посебно у тренутку када се у привреди санирају штетне посљедице изазване ширењем новог вируса корона“, наведено је у саопштењу.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here