За енергентску санацију Дома здравља уложено 650 000 КМ

0
566

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић била је у посјети општине Пале у оквиру које је разговарала са начелником општине Бошком Југовићем.

Голићева и Југовић су посјетили Дом Здравља, гдје се тренутно изводе радови на енергетској санацији објекта, у оквиру пројекта Енергетска ефикасност у РС, који имплементира Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију.

Голићева је истакла да пројекат енергентске санације објекта износи преко 650 000 КМ, те да јој је задовољство што се Влада и Министарство одлучило баш за овај пројекат.

„Влада је у општину Пале уложила преко 150 милиона КМ, рачунајући и неке инвестиције на планини Јахорини. Ту нећемо стати. Добра синергија и добар однос локалне власти са Владом Републике Српске резултира много добрих пројеката. Од начелника смо данас чули будуће пројекте које намјерава имплементирати на  подручју своје општине и у сваком случају имаће подршку Владе РС И Владе Србије која је улагала и улаже не само у општину Пале, него у све општине Српске, рекла је Голићева.

Начелник општине Пале рекао је да није мала ствар уложити 650 000 КМ у здравство у вријеме вируса короне, те да ће то бити велика подршка здравственом систему.

„Морам се захвалити мистрици госпођи Голић која је максимално поджавала пројекат од добијања кандитуре, па надаље,“ истакао је начелник Југовић.

Он је рекао да је на сличан начин реализован и пројекат енергетске ефикасности Основне школе „Пале“ и Средњошколског центра „Пале“, а за идућу годину је планиран и пројекат за основну школу у Мокром.

„Влада РС и ресорно министарство је захваљујући кредитним аранжманима добило и много грантова и те грантове пласирамо на уштеду енергије и овог дана када почиње  сезона гријања у Палама је сигурно важно да што мање енергије трошимо и што мање енергената уз што већи ефекат, а ово је само један од пројеката у низу,“ изјавио је Југовић.

Начелник је додао да је циљ за будући период  велика активност око изградње топлане, измјештања ње из центра града, како би добили атрактивну локацију за изградњу зграде општине и ријешили гријање општине Пале.

Директор Дома здравља Иван Шарац изразио је своју захвалност министарки. Он је истакао да је овај пројекат био пријеко потребан Дому здравља. Директор Шарац је додао да је објекат већ саниран унутра, али да је било потребно да се утопли и санира вањски дио, да би радницима дома здравља и пацијентима било топлије и удобније.

„Дом здравља је на ово чекао годинама, још од 1986. године када је изграђен нико ништа није предузео у том правцу и било је вријеме да се то догоди,“ рекао је Шарац.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here