За 180 грађана одобрени туристички ваучери

0
644

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је данас у Бањалуци да су туристички ваучери одобрени за 180 грађана у Српској, колико их се до сада пријавило.

– Ова акција је почела у понедјељак, 15. јуна, пријавило се 11 туристичких агенција и 32 угоститељска објекта. Сви који су заинтересовани могу се пријавити до 1. новембра и учествовати у пројекту туристичких ваучера – рекла је Гашићева на конференцији за новинаре након сједнице Владе Републике Српске.

Она је навела да је услов за пријаву привредних субјеката да имају минимум четири запослена и измирене пореске обавезе.

Гашићева је подсјетила да акција траје до 15. новембра ове године.

– Број угоститеља и туристичких агенција који могу да учествују у пројекту је неограничен. Позивам све који су заинтересовани да се пријаве путем електронске апликације и поште. Обрасце могу доставити на адресу Минисарства трговине и туризма Републике Српске, а списак пријављених је јавно доступан – навела је Гашићева.

Она је истакла да ниједан од привредних субјеката који се пријавио за реализацију пројекта није одбијен.

– Сви који се пријаве, а испуњавају услове, учествоваће у реализацији пројекта туристичких ваучера, за који вјерујем да ће бити успјешан – рекла је Гашићева.

Према њеним ријечима, кабинет предсједника Републике Српске спроводи кампању подршке реализацији пројекта.

– Кампања ће бити настављена и у наредном периоду, с циљем промовисања туристичких дестинација у Републици Српској – закључила је Гашићева.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here