Вулин: Србију и Српску никаква војска не може раздвојити

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик састао се данас у Бањалуци са министром одбране Србије Александром Вулином.

Након састанка, Вулин је за РТРС рекао да је са Додиком разговарао о безбједносној ситуацији у БиХ и мигрантској кризи

Вулин је поручио да поздравља Додикову одлуку да одбије захтјеве за распоређивање војске на граници са Србијом и Црном Гором због мигрантске кризе.

Вулин је поручио да Републику Српску и Србију никаква војска не може да раздвоји.

Након овог састанка, Додик је примио и представнике јединице која је учествовала у борбама на Кошарама. Договорено је да по узору на филм о Кошарама, Српска и Србија сниме филм о пробоју Коридора.

Из Предсједништва БиХ је саопштено да је Додик рекао да се посљедњих мјесеци у Републици Српској интензивно говори о њиховом херојству и о историјском значају битке на Кошарама.

Припадници 63. падобранске бригаде уручили су свечани амблем своје јединице Додику, који је раније као предсједник Републике Српске постхумно одликовао седам припадника ове бригаде.

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да је изузетно позитивно то што је у Србији снимљен документарни филм о бици на Кошарама и оцијењено је да је у наредном периоду потребно приступити и снимању документарног филма о пробоју Коридора живота у Републици Српској, наведено је у саопштењу.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име