Вулин: Кларк би прво требало да моли за опроштај

0
535
Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да би бивши командант НАТО-а у време бомбардовања Србије Весли Кларк требало да моли за опроштај, а не да Србима говори шта да раде и ко су им пријатељи.

 

„Ако неко и помисли да је време да заборавимо НАТО агресију, брзо ће напустити ту мисао чим се појави Весли Кларк“, рекао је Вулин, реагујући на Кларкову тврдњу да је Вашингтонски споразум користан ако смањи утицај Русије и Кине у региону.

Вулин је за данашње „Вечерње новости“ рекао да би „командант агресије“ у којој су убијене трогодишња Милица Ракић и једанаестомесечна Бојана Тошовић прво требало да моли за опроштај.

Он је напоменуо и да су Русија и Кина пријатељи Србије и да никада нису условљавале, ни бомбардовале Србију, нити је стављале под санкције.

„Русија је део наше историје, али и земља и народ са којима хоћемо да делимо и будућност“, рекао је Вулин.

Он је оцијенио да је Србија била сигурнија и јача кад год је и Русија била моћна. „Вучих је једини државник у Европи који није и неће увести било какве санкције Русији“, истакао је Вулин.

Он је такође указао да Србија са Кином дијели исте вриједности, искрено поштовање и пуно заједничких привредних активности.

„Срби сами бирају своје пријатеље, а и непријатељи се сами покажу и препознају, без наше жеље и воље“, рекао је Вулин.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here