Вуксановић: Незадовољни грађани се окренули СПЦ

0
614

Предсједник Српског националног савјета Момчило Вуксановић изјавио је да у Црној Гори влада велико незадовољство грађана који се су кроз учешће на литијама окренули Српској православној цркви.

Вуксановић је навео да долазе избори, те да Влади Црне Горе не иде у прилог наставак литија.

– Да, литије су и политички скуп, јер Закон није само проблем литија већ и понижавање и дискриминација српског народа. С обзиром на то да нема велике подршке од актуелне опозиције и великог повјерења грађана српске националности и оних који подржавају СПЦ, не постоји велика подршка политичким партијама и они су се окренули цркви – рекао је Вуксановић црногорским медијима.

На питање да ли су митрополит црногорско-приморски Амфилохије, епископ будимљанско-никшићки Јоаникије и ректор Цетињске богословије Гојко Перовић преузели политичко лидерство српског народа у Црној Гори, Вуксановић је одговорио одрично.

Он је напоменуо да је СПЦ поштовала све мјере да би се сачувало здравље грађана Црне Горе за вријеме епидемије вируса корона и да се сада могу наставити литије.

Вуксановић је нагласио да је у положај и статус српског народа у овом тренутку у Црној Гори неподношљив, те указао на „непријатељски однос државе Црне Горе према припадницима српске националности“.

Проценат Срба у Црној Гори, према његовим ријечима, није 28,7 одсто већ је негдје између припадности српском језику и СПЦ, можда и више од 50 одсто.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here