Вујичић: Скупштинска већина демонстрирала незнање и немоћ

0
572

– Предсједник Општинског одбора СНСД-а Источна Илиџа Мирослав Вујичић рекао је да је данас већина у локалној Скупштини демонстрирала незнање и немоћ, те се умјесто рјешавања животних проблема грађана бави сплеткарењем и покушајем обезбјеђивања већине у Скупштини града Источно Сарајево кроз куповину одборника.
Реагујући на захтјев одборника СДС-а да се данас по други пут прекине прва редовна сједница Скупштине општине Источна Илиџа и не изаберу одборници у Скупштину града Источно Сарајево, Вујичић је истакао да највећи законодавни орган крши закон, умјесто да га поштује.

„Изборни губитници хоће да постану власт у Источном Сарајеву на начин да покушају купити одређени број одборника у шест општина у саставу града“, рекао је Вујичић на конференцији за новинаре.

Вујичић је нагласио да је у Источном Сарајеву јединствен примјер у свијету гдје досадашњи градоначелник, који је изгубио изборе за начелника општине Пале, неће да преда функцију новоизабраном градоначелнику Љубиши Ћосићу.

Он је оцијенио да се све ово ради с циљем стварања једне скупштинске већине у граду која би оспорила будућу развој Источног Сарајева.

„На сваки могући начин покушавају да опструишу да изборни побједници преузму власт, а разлог је и расподјела 2,5 милиона КМ кредитних средстава града Источно Сарајево“, рекао је Вујичић и додао да је жеља да се „раскрчме“ та средства умјесто да се реализују за добробит свих грађана.

Вујичић је осудио нерад скупштинске већине у Источној Илиџи, подсјетивши да је прва одлука коју су донијели повећање пореза на имовину за три и по пута.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Владимир Ћосовић подсјетио је да су одборници СДС-а први пут Скупштину општине Источна Илиџа прекинули због испитивања сукоба интереса појединих одборника, а данас због усаглашавања листа за одборнике у Скупштини града Источно Сарајево.

Ћосовић је истакао да се поставља питање да ли ће се одржати та сједница и да ли је то куповина времена, односно куповина неких одборника у Скупштини града или нешто треће.

„Клуб одборника СНСД-а осуђује овакво понашање појединих одборника у Скупштини општине Источна Илиџа, а највећа жртва овога су становници Источне Илиџе и града Источно Сарајево, јер ће остати ускраћени за доношење одлука које су у интересу грађана“, рекао је Ћосовић.

Ћосовић је подсјетио да Изборни закон јасно дефинише да је рок 15 дана да се изаберу одборници у Скупштину града Источно Сарајево, што је још један прекршај новог скупштинског руководства.

„Ово је једна лакрдија, неодговорно и неозбиљно и крајње безобразно понашање“, рекао је Ћосовић и изразио наду да ће на сједници у понедјељак, 8. фебруара, изабрати одборнике у Скупштину града Источно Сарајево.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here