Вучић: Велики дан са Српску и Србију

0
725

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас, поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе да Срби, уједињени и сложни, могу да превазиђу све недаће, побиједе све проблеме и осигурају будућност наше дјеце.

– Нема виших и важнијих вриједности од јединства нашег народа и слободе за коју су се наши преци борили, за коју ћемо се борити и у будућности – поручио је Вучић поводом празника, који од ове године Србија и Република Српска заједно обиљежавају 15. септембра.

Славимо, а то ће убудуће бити и државни празник, јединство и слободу, истиче Вучић у изјави за Танјуг и додаје да је данас велики дан за Србију, Републику Српску и цијели српски народ.

Он је подсјетио да данас славимо дан пробоја Солунског фронта, када су се, 15. септембра, војницима Србије, који су прошли кроз пакао Албаније и током ратног сукоба изгубили 50 одсто својих сабораца, прикључили добровољици из других српских крајева.

– Било их је 10 одсто из Херцеговине, Босне, Лике, Крајине, Баније, Кордуна, свих дијелова гдје су Срби живјели. Србин није могао да прихвати обавезу да ратује против Србина и пркључио се уз нашу једину црвено, плаво, бијелу заставу, која нас и данас уједињује – додао је он.

Вучић је нагласио да је важно да и данас, када се суочавамо са бројним изазовима и притисцима свијета, када видимо да, без обзира на економске успјехе, српски народ и даље очекују тешки дани – одговор мора бити јединство, слога и борба паметним политичким средствима за слободу српског народа.

– Ако смо јединствени, сложни уједињени, ми Срби, а ово није само државни празник, већ свесрпски, можемо да превазиђемо све недаће, побиједимо све проблеме, осигурамо и гарантујемо будућност наше дјеце – поручио је предсједник Србије.

Вучић је захвалио Србима у Републици Српској, али и српском народу у региону и свијету, који, како каже, помажу и који су се увијек залагали да слобода буде највеће опредјељење и вриједност српског народа и државе Србије.

– Честитам народу у Републици Српској и Србији празник, али и свим Србима широм свијета. Својом заставом се поносимо и чуваћемо је, умећемо да чувамо земљу, али и заједнички народ. Тако уједињени оставићемо траг у историји Европе и свијета и имаћемо добру и сигурну будућност – закључио је предсједник Србије.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here