Вучић у Бањалуци; Помоћ Српској вриједна 2,7 милиона евра

0
523

Предсједник Србије Александар Вучић, сутра долази у Бањалуку. С њим и значајна помоћ Српској, у којој су и санитетска возила за 15 локалних заједница. Делегацију Србије, коју ће предводити предсједник Александар Вучић, на аеродрому у Бањалуци дочекаће предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Предсједник Србије, Александар Вучић, долази у Бањалуку и доноси донацију вриједну 2,7 милиона евра. Између осталог, за домове здравља широм Српске стиже 15 санитетских возила. Вучић је први пут у посјети Бањалуци као предсједник Србије. Дочекаће га српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, а теме ће осим донације возила бити бројне.

– Разговараћемо о реализацији досада пружене помоћи Србије за изградњу објеката широм Српске. Теме разговора ће бити и политичка и економска питања и сарадња са Србијом, која је за нас матична земља. Веома се радујем овој посјети – рекао је Додик.

Донирана возила биће распоређена у 15 локалних заједница од Источног Старог Града до Новог Града, рекао је министар здравља, Ален Шеранић.

Поједине општине имају санитетска возила стара и преко 20 година, рекао је Шеранић, због чега је ова донација изузетно значајна. Очекује се да ће Вучић око 10 часова обићи Универзитетски клинички центар Српске када ће и предати возила.

– Желимо да се захвалимо за све што је Србија урадили за наше љекаре, на едукацијама љекара, за наше пацијенте и за сву помоћ коју су дали Српској у заштитној опреми, материјалу, као и свему што чине за нас – рекао је генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић.

Након посјете УКЦ-у предвиђен је обилазак вишенамјенског објекта у насељу Петрићевац у Бањалуци, у оквиру кога су вртић, дом здравља и мјесна заједница, за чију изградњу је Србија издвојила 800.000 евра.

– Ту је амбуланта за примарну здравствену заштиту, вртић за преко 100 малишана и објекат мјесне заједнице за потребе свих грађана. Овим добијамо један мали центар на Петрићевцу на којем се још налазе и основна школа, црква и споменик, тако да ћемо са новим садржајима добити једну малу урбану цјелину – рекао је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Званични састанак предсједника Србије, Српске и српског члана Предсједништва биће одржан у Влади, након чега ће обићи српско-руски храм у изградњи.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here