Вучић прогласио побjеду СНС; “Више од два милиона гласова”

0
354
Предсједник Србије и СНС Александар Вучић изјавио је вечерас да је листа која је носила његово име добила огромно повјерење народа, највеће икада у Србији, наводећи да је, за сада, освојила више од два милиона гласова.

“У политици сам дуго, али никада овакав тренутак нисам доживео. Вечерас смо добили огромно поверење народа, највеће икад у Србији, у условима када је мало ко у то веровао”, рекао је Вучић у обраћању у изборном штабу листе окупљене око СНС.

Вучић је рекао да је СНС добила више од 2 милиона гласова на избројених нешто мање од 3,3 милиона изашлих грађана, што је, како је истакао, историјски тренутак.

Истовремено, како је рекао, та листа је добила и велико упозорење народа.

“Да морамо да будемо још одговорнији и озбиљнији и да морамо да будемо марљивији и да направимо најбобље могуће резултате за грађане”, рекао је Вучић.

Лидер листе „Александар Вучић – за нашу децу” Александар Вучић рекао је вечерас у изборном штабу да је на то што је листа Српске напредне странке на данашњим изборима на које је изашло нешто мање од 3,3 милиона грађана, добила више од два милиона гласова, историјски тренутак за СНС.

„ Победили смо свуда где смо раније губили. Победили смо у сваком месту у иностранству.Тамо где никада нисмо победили и то страховито и убедљиво”, истакао је Вучић.

Он је навео да је у Републици Српској изашло 87 одсто пријављених бирача, а његова листа добила је 90 одсто гласова.

„Победили смо свуда од Чикага, Берна, Беча, Москве, Сочија. У Москви смо нешто „кикснули” и добили смо 57 одсто, али у Сочију било је 95 одсто”, рекао је Вучић.

Казао је да се сутра чека да ОЕБС преброји гласове на КиМ, гдје је забележен рекордна излазност, на чему се захвалио српском народу у покрајини.

„Нама су пре само два дана говорили, лагали наш народ како Срби на КиМ неће моћи да учетсвују на изборима, а изашли су у највећем броју. Први пут у Косовској Митровици имали смо више од 10.000 гласача, јер знају колико је важно да будемо уједињени, јаки, снажни у наредном периоду да би сачували нашу земљу”, нагласио је он.

Вучић је казао да ће прихватити све резултате које ОЕБС буде изнио након пребројавања гласова, али је додао да није могуће да буде мање од 85 одсто за његову листу.

Српска напредна странка тренутно има 63,4 одсто гласова, а очекује да ће имати више од 64 одсто, изјавио је вечерас лидер напредњака и председник Србије Александар Вучић.

“Ми очекујемо када дођу и гласови са КиМ и из иностранства више од 64 одсто”, рекао је Вучић.

Напоменуо је да треба имати у виду да је тих 64 одсто од изашлих.

“При томе рачунајте да има 3,7 одсто неважећих, што значи да имамо од важећих гласачких листића преко 65 одсто, готово две трећине гласова. То је нешто што се никада неће поновити”, истакао је Вучић.

Вучић је захвалио свим грађанима што су упркос лошим временским приликама, претњама короном, како не треба да изађу на гласање, као и лупањем у шерпе, разумијели да је будућност Србије важнија од сваког од нас.

Вучић је казао да ће Србија наставити да чува здравље грађана и да ћемо морати да се припремимо за тешку јесен.

Захвалио је нашим пензионерима и свима који су упркос свим неистинама и претњама имали довољно храбрости и снаге да покажу шта мисле о будућности Србије и какаву будућност желе.

Вучић наводи да су имали истраживања на дневном нивоу и да се видјело да како су се из опозиције све више појављивали у јавности да има је опадала подршка, док је код напредњака расла јер су, како каже, говорили све више о плановима и идејама и да је то оно што народ жели да види.

“Хвала на историјској подршци”, поручио је Вучић.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

sixteen + seventeen =