Вучић: Додик је можда у праву када је ријеч о Комшићу

0
575

 Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је можда српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик у праву када је рекао да је члан Предсједништва Жељко Комшић захтјевом за гласање о независности Косова на Предсједништву БиХ урадио феноменалну ствар за Србе.

„Можда је у том смислу и Милорад Додик у праву да је добро да маске падну и да сви оголе своје политичке ставове и да видимо ко шта заиста стварно и искрено мисли“, рекао је Вучић новинарима у Палати Србије у Београду.

Вучић је напоменуо како је увијек говорио о неопходности поштовања територијалног интегритета БиХ.

„Али, када имате двојицу-тројицу челника БиХ, који сладострасно мирно и отворено говоре о томе како су за признање независности Косова, онда вам они у сваком тренутку показују шта мисле о вашој земљи, показују да за њих територијални интегритет Србије никада ништа није значио“, нагласио је Вучић.

Он је рекао да Србија своју политику према БиХ неће да мијења, али да он не мора више да говори онако како би изгледало да се стално због нечега правда, јер су они својим понашањем јасно рекли Србима шта мисле о њима, односно и Србима у Србији и Србима у БиХ.

„Хвала им на томе да су то показали, да бар немам никаквих моралних обавеза, не морам да реагујем и понављам ствари које сам хиљаду пута поновио“, додао је Вучић.

Додик је за „Српскаинфо“ рекао да Комшићев захтјев да се расправља о признању независности Косова види као инат политику на којој му је захвалан, те да није било другог начина да БиХ и званично заузме став о Косову, а да неко не покрене питање признања у Предсједништву БиХ.

Он је додао да је Комшић урадио феноменалну ствар јер ће постојати одлука да БиХ не признаје Косово и званично и коначно.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here